Lupus Charity Walk 2023

Een bijdrage in de strijd tegen Lupus, APS, sclerodermie en MCTD

De sponsorloop

De Lupus Charity Walk 2023 is een wandeltocht van bijna 2000 kilometer. Tonny van den Hout zal op 28 maart 2023 starten met het lopen van de tocht, met als doel om de afstand binnen 94 dagen af te leggen. Ze zal ongeveer tussen de 22 en 31 kilometer per dag gaan lopen, met om de 4 dagen 1 á 2 rustdagen. Op 29 juni rond ze route af.

De route maakt deel uit van de al bestaande E8 wandelroute. De route, specifiek aangepast aan de sponsorloop, start in Ierland in het plaatsje Killarney en loopt chronologisch via Dublin, Liverpool, Kingston upon Hull, Rotterdam, Dusseldorf en Frankfurt om vervolgens te eindigen in het plaatsje Passau in Duitsland.

Tonny zal tijdens het lopen van de Lupus Charity Walk 2023 vergezeld worden door een buddy, die mogelijk gedurende de route wordt afgewisseld door een opvolger. In Nederland zal Tonny ook niet alleen lopen. Tijdens dit stuk gaat de organisatie van de NVLE regio-zuid Brabant samen met patiënten die leiden aan Lupus meelopen.

Het doel van de Lupus Charity Walk 2023, is om de ziekte Lupus onder de aandacht te brengen en om minimaal €10.000 op te halen voor onderzoek naar een betere behandelmethode tegen de ziekte. Al het opgehaalde budget wordt na afloop van het evenement gedoneer aan de NVLE-fonds.

Met dit evenement hopen de zware strijd die lupus patiënten dagelijks leveren makkelijker te maken en ze weer een mooie toekomst te kunnen geven.

Gedurende de Lupus Charity Walk 2023 zullen er updates worden geplaatst op de website en de socialemediakanalen, zodat u het evenement kunt blijven volgen. Houdt daarom onze website en socialemediakanlen in de gaten!