Lupus Charity Walk 2023

Een bijdrage in de strijd tegen Lupus, APS, sclerodermie en MCTD

Voor het behalen van ons doel organiseren wij twee evenementen: een Benefietconcert en een sponsorloop van bijna 2510 kilometer.

Het Benefietconcert

Het benefietconcert: Jong talen in samenwerking met Lupus Charity Walk 2023, NVLE EN NVLE-fonds, wordt georganiseerd op 2 oktober om 14:00 uur in het Jan van Besouw in Goirle.  Het programma zal bestaan uit stukken (modern) klassieke muziek met tussendoor verschillende sprekers, waaronder:

  • Dokter Teng, een arts gespecialiseerd in de ziekte Lupus
  • De voorzitters van de organisaties NVLE en NVLE-fonds
  • Een patiënt die zal vertellen hoe het is om te leven met de ziekte Lupus en wat de gevolgen hiervan zijn in het dagelijks leven
  • De bedenker van de Lupus Charity Walk 2023, zij zal wat meer vertellen over de Lupus Charity Walk

Het doel van het benefietconcert, is om de ziekte Lupus uitgebreid onder de aandacht te brengen, bekendheid te creëren voor de de Lupus Charity Walk 2023, en om budget op te halen voor de strijd tegen Lupus.

De sponsorloop

De Lupus Charity Walk 2023 is een wandeltocht van bijna 2510 kilometer. Tonny van den Hout zal op 2 maart 2023 starten met het lopen van de tocht, met als doel om de afstand binnen 120 dagen af te leggen. Ze zal ongeveer tussen de 22 en 31 kilometer per dag gaan lopen, met om de 4 dagen 1 á 2 rustdagen.

De route maakt deel uit van de al bestaande E8 wandelroute. De route, specifiek aangepast aan de sponsorloop, start in Ierland in het plaatsje Killarney en loopt chronologisch via Dublin, Liverpool, Kingston upon Hull, Rotterdam, Dusseldorf en Frankfurt om vervolgens te eindigen in het plaatsje Passau in Duitsland.

Tonny zal tijdens het lopen van de Lupus Charity Walk 2023 vergezeld worden door een buddy, die mogelijk gedurende de route wordt afgewisseld door een opvolger. In Nederland zal Tonny ook niet alleen lopen. Tijdens dit stuk gaat de organisatie van de NVLE regio-zuid Brabant samen met patiënten die leiden aan Lupus meelopen.

Het doel van de Lupus Charity Walk 2023, is om de ziekte Lupus onder de aandacht te brengen en om minimaal €10.000 op te halen voor onderzoek naar een betere behandelmethode tegen de ziekte. Al het opgehaalde budget wordt na afloop van het evenement gedoneer aan de NVLE-fonds.

Met dit evenement hopen de zware strijd die lupus patiënten dagelijks leveren makkelijker te maken en ze weer een mooie toekomst te kunnen geven.

Gedurende de Lupus Charity Walk 2023 zullen er updates worden geplaatst op de website en de socialemediakanalen, zodat u het evenement kunt blijven volgen. Houdt daarom onze website en socialemediakanlen in de gaten!